МЕНЮ

Федерація стрільби України

Федерація стрільби України

ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ КОМАНДНИХ ЗМАГАНЬ МФСС


ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ КОМАНД
ДЛЯ ПНЕВМАТИЧНОГО ПІСТОЛЕТА І ПНЕВМАТИЧНОЇ ГВИНТІВКИ
(відповідно до правил МФСС, ред. вересень 2020р.)
  1. Дисципліни, у яких проводиться змагання:
  1. стрільба з пневматичного пістолета;
  2. стрільба з пневматичної гвинтівки.
  1. Вид вправи - командний, роздільно за статтю чи віковими категоріями.
  2. Назва вправ:
  1. ПП-командна (вправа з пневматичного пістолета серед команд);
  2. ГП-командна (вправа з пневматичної гвинтівки серед команд).
  1. Кількість учасників у вправі в кожній команді - три спортсмени.
  2. Вправи виконуються у два етапи:
  1. кваліфікація (складається з двох частин);
  2. фінал (складається з розіграшу комплекту бронзових медалей та розіграшу комплекту золотих/срібних медалей).
  1. Для підрахунку результатів кваліфікації та фіналу використовуються електронні мішені.
  2. У разі рівності командних результатів перехід на наступний етап визначається відповідно до глави 16 розділу ІІ Правил спортивних змагань зі стрільби кульової (далі - Правил).
  3. При підрахунку очок у кваліфікації вправи ПП-командна враховуються цілі очки з внутрішніми десятками (глава 15 розділу ІІ Правил), а у вправі ГП- командна - очки з десятими (глава 15 розділу ІІ Правил).
  4. Випадки несправностей під час кваліфікації вирішуються відповідно до глави 14 розділу ІІ Правил.
  5. Під час ПЕРШОЇ ЧАСТИНИ кваліфікації спортсмени виконують стрільбу за правилами МФСС для індивідуальних змагань у відповідних дисциплінах.
За сумою очок трьох учасників команди порівнюються командні результати. Вісім кращих команд відбираються для участі у другій частині кваліфікації. Інші команди за набраною сумою очок розподіляються з дев’ятого місця і нижче.
  1. Під час ДРУГОЇ ЧАСТИНА кваліфікації кращі вісім команд першої частини кваліфікації жеребкуванням розподіляються на стрілецьких місцях. Між командами можуть бути резервні стрілецькі місця.
За 10 хвилин до запланованого старту другої частини кваліфікації старший суддя рубежу вогню подає команду спортсменам «ЗАЙНЯТИ СВОЇ ПОЗИЦІЇ».
Результати команд в першій частині кваліфікації не враховуються в її другій частині. Підрахунок результатів кожної команди починається з нуля.
Надається час на підготовку і необмежену кількість пробних пострілів:
5 хвилин.
Кожен член команди, незалежно від своїх партнерів, виконує по 20 пострілів (загалом 60 пострілів командою) упродовж 20 хвилин.
За сумою результатів трьох членів команди порівнюються командні результати. Чотири кращі команди проходять у фінальний етап.
Команди, що посіли перше і друге місця, змагатимуться між собою за комплекти золотих/срібних медалей.
Команди, що посіли третє і четверте місця, змагатимуться між собою за комплект бронзових медалей.
  1. На ФІНАЛЬНОМУ ЕТАПІ спочатку проводиться матч за бронзові медалі, а потім проводиться матч за золоті/срібні медалі. Процедура проведення обох матчів однакова, з відповідними командами, що використовуються старшим суддею рубежу вогню.
Час явки для всіх дванадцяти учасників фінального етапу з усім необхідним спорядженням становить 30 хвилин до оголошеного часу старту матчу за бронзові медалі. У випадку запізнення одного чи двох членів команди на явку вираховуються два очки штрафу з суми першого залікового раунду. Кожна команда може супроводжуватись одним тренером.
Журі повинно якнайскоріше перевірити спорядження відразу після явки спортсменів.
Спортсменам, які приймають участь у матчі за бронзові медалі, або їх тренерам, повинно бути дозволено розмістити своє спорядження на відведених стрілецьких позиціях не менше ніж за 15 хвилин до оголошеного часу старту. Потім вони повинні залишити стрілецьку позицію для очікування офіційного виклику спортсменів на рубіж вогню.
В зоні рубежу вогню не можна залишати ніяких сумок або ящиків для транспортування.
На фінальний етап стартові номери не одягаються.
  1. Формат проведення фінального етапу (матчів за медалі) наступний. Після виклику спортсменів на рубіж вогню їм буде надано час 3 хвилини
на підготовку і пробні постріли.
Кожен раунд починається за командою старшого судді рубежу вогню, при цьому всі спортсмени виконують один постріл упродовж максимального часу
50 секунд.
При підрахунку очок у матчах за медалі враховуються очки з десятими.
Команда з найбільшою, порівняно з іншою командою, загальною сумою в кожному раунді матчу здобуває 2 очки. У разі рівної суми кожна команда в раунді набирає одне очко.
Команда, що першою набирає 16 і більше очок стає переможницею матчу.
У випадку рівності, коли обидві команди набрали 16 очок, матч продовжиться одним додатковим пострілом, виконаним усіма трьома членами кожної команди, щоб вирішити цю рівність. Така процедура буде повторюватися до тих пір, поки рівність очок, набраних командами, не буде порушена.
  1. У матчі за бронзові медалі команда, що посіла третє місце після другої частини кваліфікації, займає позиції А1, А2 і А3, а команда, що посіла четверте місце, займає позиції В1, В2 і В3.
У матчі за золоті/срібні медалі команда, що посіла перше місце після другої частини кваліфікації, займає позиції А1, А2 і А3, а команда, що посіла друге місце, займає позиції В1, В2 і В3.
  1. Команди старшого судді рубежу вогню наступні.
За 10 хвилин до запланованого старту матчу за бронзові медалі «СПОРТСМЕНИ ЗАПРОШУЮТЬСЯ НА РУБІЖ ВОГНЮ».
Упродовж однієї хвилини спортсмени займають свої позиції, а потім подається команда: «ТРИ ХВИЛИНИ, ПІДГОТОВКА І ПРОБНІ ПОСТРІЛИ, СТАРТ».
Через 2 хвилини 30 секунд оголошується: «30 СЕКУНД».
Через 3 хвилини подається команда: «СТОП».
Проводиться представлення спортсменів аналогічно як на фіналах індивідуальних вправ.
Після завершення представлення оголошується:                     «ЗАЙМІТЬ СВОЇ
ПОЗИЦІЇ»;
Через одну хвилину подається команда:                                                              «ДЛЯ
ПЕРШОГО/НАСТУПНОГО ЗАЛІКОВОГО ПОСТРІЛУ, ЗАРЯДЖАЙ, (пауза 5 секунд), СТАРТ».
Старший суддя рубежу вогню може подати команду «СТОП» після того, як всі спортсмени виконали заліковий постріл.
Після кожного залікового пострілу (раунду) оголошується команда з вищим сумарним результатом разом з кількістю присуджених очок та поточним рахунком.
Ця послідовність стрільби повторюється до тих пір, поки не визначиться переможець матчу за нагороди. Тоді старший суддя рубежу вогню оголошує: «РЕЗУЛЬТАТИ ОСТАТОЧНІ» і називає команду, що виборола комплект нагород.
Той самий формат та аналогічні команди використовуються для наступного матчу за золоті/срібні медалі.
  1. Тренер або спортсмен, піднявши руку в той час коли робляться оголошення після завершення раунду, може попросити: «ТАЙМ-АУТ». Цим можна скористатись тільки один раз під час матчу за комплект медалей. Тренер може підійти і поговорити зі своїм спортсменом (спортсменами) на рубежі вогню упродовж максимум 30 секунд. Одночасно, якщо «тайм-аут» взятий однією командою, тренер іншої команди може також підійти і поговорити зі своїм спортсменом (спортсменами). Це не впливає на можливість іншої команди взяти свій власний «тайм-аут».
Час контролюється суддями.
  1. Між матчами за нагороди повинна бути перерва.
Не менше ніж через п'ять хвилин з моменту закінчення матчу за бронзові медалі і після того, як спортсмени залишили вогневий рубіж, судді перевіряють мішені та оголошують: «ВОГНЕВИЙ РУБІЖ ВІЛЬНИЙ». Спортсменам, учасникам матчу за золоті/срібні медалі, або їх тренерам повинно бути дозволено розмістити своє спорядження на відведених стрілецьких позиціях. Потім вони повинні залишити стрілецьку позицію для очікування офіційного виклику спортсменів на рубіж вогню.
  1. Для загального представлення призерів, після закінчення останнього матчу до золотих та срібних медалістів приєднується команда бронзових медалістів і вони вишиковуються, як в індивідуальних фіналах, для виконання офіційних фотографій і оголошень.
  2. Випадки несправностей в матчах за нагороди вирішуються відповідно до пункту 6 глави 18 розділу ІІ Правил: тільки одна несправність дозволяється для кожної з команд під час матчу. Спортсменам надається одна хвилина на ремонт або заміну несправної зброї для продовження матчу за медалі без зайвих затримок.
  3. На кваліфікаційному етапі будь-який постріл, зроблений до команди «ПІДГОТОВКА І ПРОБНІ ПОСТРІЛИ, СТАРТ» або після команди «СТОП», анулюється, а до першого залікового пострілу цього спортсмена застосовується
штраф у 2 очка.
На фінальному етапі (у матчах за медалі) будь-який постріл, зроблений до команди «СТАРТ» або після команди «СТОП», зараховується як нуль.
Будь-які інші штрафи застосовуються відповідно до Правил.
  1. Спортсмени кожної команди повинні демонструвати командну належність у стрілецькому одязі наступним чином:
1) у вправі ГП-командна, за можливості, подібними елементами одягу. На міжнародних змаганнях назва країни позначається трьома літерами, визначеними МОК, на кишені куртки зі сторони глядачів і на спині у верхній частині куртки;
2) у вправі ПП-командна одяг однакового дизайну та кольору. На міжнародних змаганнях назва країни позначається трьома літерами, визначеними МОК, на рукаві футболки/спортивної куртки з боку глядачів, і на спині у верхній частині футболки чи куртки.
  1. Під час кваліфікаційного етапу та матчів за нагороди дозволяється музичний супровід. Г оловний суддя повинен затвердити музичну програму.
Під час матчів за нагороди рекомендується і заохочується активна підтримка глядачів.
  1. До питань, не згаданих у вищевказаних пунктах, застосовуються розділи ІІ-ІУ Правил.
Надзвичайні або спірні питання вирішуються журі відповідно до Правил для кожної вправи.
15.02.2021

Коментарі


Щоб залишити коментар авторизуйтесь або зареєструйтесь.